Contactează-ne telefonic
+40 744 674 210
Adresa de email
marketing@glassworld.ro

Ce trebuie să știi despre închiderea terasei cu sticlă termoizolantă

Sistemele de închidere a teraselor din sticlă termoizolantă reprezintă soluții moderne, care-și dovedesc eficiența atât în sezonul rece, cât și în sezonul cald. Versatilitatea este una dintre principalele caracteristici ale acestora și, alături de aspectul deosebit, de rezistența mare la intemperii și de gradul de izolare termică ridicat, ele contribuie la crearea casei moderne mult visate.

Ce avantaje are sticla termoizolantă

În ceea ce privește sticla termoizolantă, proprietățile au fost îmbunătățite în mod constant. Aceasta este net superioară clasicei sticle, fiind utilizată în închiderea teraselor deoarece:

  • contribuie la reducerea cheltuielilor de întreținere – sistemele de închidere terase din sticlă termoizolantă acționează ca o barieră termică izolatoare între casă și mediul exterior. Astfel, terasele de iarnă beneficiază de căldură, iar cele de vară beneficiază de răcoare, fără a fi nevoie de cheltuieli mari la întreținere (încălzire/aer condiționat).
  • împiedică apariția condensului – datorită gradului înalt de izolare termică de care se bucură sticla termoizolantă, nu se va crea condens nici pe geam și nici în interiorul terasei. Astfel, se va împiedica apariția mucegaiului și se va asigura un mediu plăcut, fără mirosuri supărătoare.
  • împiedică zgomotul să pătrundă/să iasă – structura acestui tip de sticlă îi asigură excelente proprietăți de izolare fonică, ajutând proprietarul să se bucure de liniște și intimitate.
  • asigură siguranța locatarilor – cu cât este mai gros stratul de sticlă, cu atât gradul de protecție al locuinței crește. Chiar și tipurile simple de sticlă termoizolantă oferă o siguranță ridicată, fiind rezistente în fața celor cu intenții rele, care doresc să pătrundă în interior.
  • are o durată de viață mare – materialul asigură proprietarul de faptul că se poate bucura vreme îndelungată de sistemul de închidere al terasei, sticla termoizolantă suportând foarte bine atât capriciile vremii, cât și acțiunile negative ale factorului uman.
  • protejează de efectele negative ale razelor solare – sticla termoizolantă reflectă o parte din razele solare, cele ce pătrund în interior fiind inofensive pentru mobilier, obiectele de artă sau finisajele casei.

Aspectul – important pentru o casă modernă

O casă modernă nu trebuie să fie doar funcțională, ci și plăcută din punct de vedere estetic. Sistemele de închideri terase din sticlă termoizolantă au, pe lângă avantajele mai sus menționate, marele atu al designului.

Aspectul modern face ca sticla termoizolantă să se potrivească perfect în orice decor, contribuind cu succes la crearea unei atmosfere deschise și relaxante.

În ceea ce privește preferințele, tot mai multe persoane optează pentru sisteme de închidere terase cu sticlă glisantă fără ramă. Motivul? Locul în care panourile sunt montate se va transforma într-o cameră în aer liber. Acestea vor crea senzația de mai mult spațiu și vor contribui la economisirea timpului alocat întreținerii.

Un sistem de închidere terasă cu sticlă glisantă fără ramă presupune lăsare unor panouri din sticlă să alunece lin pe lungimea unui grilaj, creând optic iluzia că nu există nici un geam. Acestea pot fi adaptate la orice tip de terasă, indiferent de dimensiunile sau forma ei și se găsesc în mai multe variante, de la cele opace, la cele cu aspect fumuriu ce aduce un plus de mister.