Contactează-ne telefonic
+40 743 169 233
Adresa de email
marketing@glassworld.ro

Sticla securizată – proprietăți, avantaje și aplicații în amenajările de interior

Din ce în ce mai mulți proprietari se orientează către soluții de amenajare creative care să îndeplinească atât un rol funcțional, cât și unul estetic, iar sticla securizată este unul dintre materialele care contribuie semnificativ la atingerea acestui scop.

Asigurând cele mai înalte standarde ale calității și îndeplinind, totodată, cele mai mari exigențe, sticla securizată oferă noi posibilități și forme tot mai avansate de a pune în valoare aptitudinile și talentul experților în design interior. Acest material se remarcă prin caracteristici deosebite datorită evoluției cunoscute de tehnologia de securizare termică a sticlei, fiind potrivită atât pentru amenajările interioare, cât și pentru cele exterioare.

Astfel, conferind un grad sporit de luminozitate precum și o senzație de spațiu curat și aerisit, sticla securizată este utilizată din ce în ce mai mult de către designeri.

Calitate conferită prin securizare termică

În cadrul procesului de prelucrare a sticlei, se utilizează anumite tehnologii care fac ca produsul finit să aibă atribute estetice de excepție, ce îi conferă acestui material o calitate net superioară. Fiind produsă în urma unui proces de încălzire – la o temperatură de aproximativ 650˚C – sticla începe să se înmoaie, după care este supusă la acțiunea de răcire care provoacă o compresie puternică și, implicit, securizarea geamului respectiv.

Ambele procese – și cel de încălzire și cel de răcire – sunt controlate electronic după anumiți parametri și determină o rezistență crescută la șocuri mecanice, precum și rezistență la îndoire.

Ce aplicații are sticla securizată

Sticla securizată este un material ce poate fi utilizat cu succes în cazul ușilor de interior, a treptelor, a balustradelor, cabinelor de duș, a lifturilor, a mobilierului modern, a placărilor, a copertinelor și chiar a pardoselii.

În plus, acest tip de material se poate utiliza în procesul de fabricare a vitrinelor de magazine, a ghișeelor cabinelor telefonice, a fațadelor, a acoperișurilor, a parapeților de siguranță și a panourilor de semnalizare.

De asemenea, sticla securizată își găsește utilitatea și în cadrul pieselor de mobilier, a treptelor, a acvariilor și a piscinelor. Datorită proprietăților sale termorezistente, aceasta este folosită și în cazul aparaturii electrocasnice, a cuptoarelor cu microunde, a aragazului, a ușilor de șemineu sau a diferitelor vase.